Budapest

Pokud mě sledujete na Instagramu, tak už určitě víte, že jsem tento týden navštívila Budapešť. Menší dovolenou v září jsem plánovala už od začátku prázdnin. Původně jsme chtěly navštívit nějakou přímořskou destinaci, ale jelikož nás počasí zradilo, rozhodly jsme se s kamarádkou, že se podíváme do Budapešti.

Na cestu jsme zvolily žlutý autobus od Student Agency, kterým jsme obě jely poprvé, a musím říct, že je komfortnější než některá letadla. Na cestu dostanete sluchátka a můžete sledovat z široké nabídky filmů a seriálů, poslouchat písničky nebo si pustit televizi.
Cesta do Budapešti trvala necelých pět hodin. My jsme vyjížděly o půl osmé a na místě jsme byly ve čtvrt na jednu.

Jakmile jsme dorazily, zamířily jsme k ubytování . Ze zastávky Student Agency jsme jely metrem, které bylo asi padesát let staré a vypadalo jako by se mělo každou chvíli rozpadnout. Na ubytování to naštěstí bylo jen pár zastávek. Bydlely jsme kousek od centra, takže se všude dalo dojít pohodlně pěšky.

První den jsme hned po ubytování vyrazily na Andrassyho třídu, ale po cestě jsme natrefily na Fashion Street plnou obchodů, kde jsme se samozřejmě zdržely. Potom jsme se už opravdu držely plánu a po nějakých dvou a půl kilometrech došly po Andrassyho třídě až na náměstí Hrdinů. Při cestě nazpět jsme navštívily baziliku sv. Štěpána, kde je vystavená i jeho mumifikovaná ruka, a zastavily na večeři v Burger Kingu, jelikož jsme nenarazily na žádnou restauraci, která by byla v naší cenové kategorii.

Druhý den jsme navštívily druhý břeh Budapešti. Krásně nám na to vyšlo počasí. Po řetězovém mostu, podél řeky a mnoho schodů později jsme došly k Budínskému hradu. Dále jsme navštívily Matyášův chrám a Rybářskou baštu, které jsou v areálu hradu. Přes Margaretin most jsme se pak dostaly zpět na druhý břeh, kde jsme se stavily na oběd v italské restauraci Casa Bianca, která je kousek od parlamentu, který je na Budapešti asi nejznámější. Je to překrásná, impozantní stavba, jen je škoda, že se nemůžete podívat dovnitř, jako třeba v Londýně. Po parlamentu jsme zamířily na Margaretin ostrov s překrásnými parky a fontánami. Škoda, že už nám nezbyly síly ani čas abychom ho prozkoumaly pořádně.

Třetí den jsme odstartovaly brunchem v A la Maison, kde jsme si daly výborné borůvkové palačinky. Tuhle kavárnu bych určitě všem doporučila, můžete tak ukojit jak chuť na sladké, tak na slané. Poté co jsme nabrali energii, jsme se vydaly na nákupy. Všechny obchody, které byste si mohli přát jsou v Budapešti na Fashion Street a ulici Váci. Ceny jsou většinou stejné nebo nižší než u nás. Na těchto ulicích se nachází i spousta malých kavárniček a restaurací, které jsou i cenově příznivé.

Všem bych určitě doporučila se do Budapešti podívat. Obzvlášť těm, kteří si ráno rádi přispí.Všechny obchody, kavárny a restaurace se tady totiž otvírají až po desáté hodině.  Možná i to je důvodem, proč všichni působí tak vesele a uvolněně.



















































Share this:

CONVERSATION

0 komentářů:

Okomentovat